"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія і далі відмовляється від українського цукру

Понеділок, 12 січня 2009, 13:32
 

Росія продовжила до 1 січня 2013 року термін вилучення білого цукру з режиму вільної торгівлі з Україною.

Цей термін закінчується 1 січня 2009 року, однак Союз цукровиробників Росії і Мінсільгосп РФ запропонували продовжити його - з тим, щоб нерегульовані постачання цукру з України не завдали шкоди російському бурякоцукровому комплексу, - повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляє прес-служба уряду РФ, постанову "Про заходи державного регулювання імпорту товарів, що ввозяться на митну територію Російської Федерації з України" було підписано 29 грудня 2008 року.

Документ встановлює новий термін скасування вилучення білого цукру з режиму вільної торгівлі з Україною - 1 січня 2013 року.

У зв'язку з цим уряд доручив Мінекономрозвитку, Мінпромторгу і Мінсільгоспу РФ здійснювати аналіз ситуації на російському ринку цукру і при необхідності внести до 1 листопада 2012 року в уряд РФ пропозиції про зміни терміну скасування тарифних вилучень білого цукру з режиму вільної торгівлі з Україною.

Крім того, уряд наказав Федеральній митній службі щомісяця надавати в ці відомства дані про ввезення до Росії з України низки товарів.

Крім білого цукру до переліку товарів увійшли м'ясо, молоко та вершки, вершкове і рослинне масло, сири і сир, крохмаль, кондитерські вироби з цукру, шоколад, дріжджі, етиловий неденатурований спирт та інші.

Уряд доручив Мінекономрозвитку, Мінсільгоспу і Мінпромторгу за результатами аналізу даних ФМС, ситуації на російському ринку і з урахуванням міжнародних договорів між Росією й Україною при необхідності вносити до уряду РФ пропозиції про заходи митно-тарифного регулювання ввезення в РФ цих товарів.

Постанова набула чинності з 1 січня 2009 року.

На цей час мито на ввезення до Росії білого цукру становить 340 дол. за тонну. Вона діє з 2004 року. Між тим, відповідно до угоди про режим вільної торгівлі, буряковий цукор з Білорусії, Молдови, Азербайджану, Киргизії, Казахстану та Вірменії може ввозитися до Росії безмитно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: