Розробка власних родовищ позбавить Україну газової залежності

Понеділок, 12 січня 2009, 12:21 -
 

Без чіткої енергетичної стратегії розвитку нафтогазової галузі, вона приречена на стагнацію.

Про це заявив президент "Венко Прикерченская Лтд." Джим Баун

"Аналіз розвитку нафтогазової галузі України в 2008 році показує, що це був рік нереалізованих можливостей, який закінчився черговим газовим конфліктом між Російською Федерацією та Україною", - зазначив Баун.

"Дана ситуація знову чітко показала, що без чіткої енергетичної стратегії розвитку нафтогазової галузі країни, залучення до неї серйозних іноземних інвестицій, використання новітніх технологій в процесі розробки і видобутку вуглеводнів, ця галузь приречена на стагнацію", - додав президент "Венко Прикерченская Лтд.".

Він вважає, що стимулом для розвитку нафтогазового комплексу України стане реалізація урядом підписаної Угоди про розділ продукції (УРП) на Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

"Швидше за все, початок даного проекту може стати основою майбутньої енергетичної незалежності України, економічного і соціального розвитку країни. Це та можливість, яку уряд вперто ігнорує, роблячи все, щоб цей стратегічно важливий проект не розвивався", - зауважив Баун.

"Венко Прикерченская Лтд." є підрозділом Vanco International, дочірньої компанії Vanco Energy, власником і президентом якої є її засновник Джин Ван Дайк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: