Європа почала контроль за трубами

Понеділок, 12 січня 2009, 10:56
 

В понеділок експерти та представники Єврокомісії розпочали роботу на газовимірювальних станціях, що розташовані у західному та південному регіоні (ГВС Дроздовичі, Ужгород, Берегово, Теково, Орловка).

Про це в понеділок повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

У складі групи - Андреа Чірлічова (Чехія), Герберт Блойбл (Австрія), Іржі Мізера (Чехія), Йозеф Балла (Угорщина), Вінченцо Каніццо (Італія), Танге Маншек (Франція).

Експерти ознайомляться з роботою станцій, технологією та методикою обліку та вимірювання газу.

Реклама:

Українські фахівці передадуть їм повний перелік даних про надходження газу з території Росії та транзиту його у західному напрямку. Передача даних відбудеться в присутності акредитованих українських та російських фахівців.

В неділю пізно вночі ще одна група представників Єврокомісії та акредитованих українських та російських фахівців відвідала ГВС Писарівка (Воронезька обл., РФ).

Робота цієї групи ускладнюється тим, що начальник ГВС повідомив про те, що жодного офіційного підтвердження та дозволу їх роботи на станції від ВАТ "Газпром" він не отримував.

Разом з тим, спостерігачам та експертам показали вузол вимірювання газу, а керівник групи Геральд Лінке (ФРН) підтвердив журналістам факт відсутності подачі газу з території РФ в Україну.

Наразі група знаходиться в України і очікує отримання віз до Росії та офіційного дозволу "Газпрому" для роботи на ГВС Писарівка, Сохранівка, Валуйки.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: