"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азіатські індекси падають вже 4 сесію поспіль

Понеділок, 12 січня 2009, 09:41
 

Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону падають у понеділок слідом за акціями сировинних і промислових компаній на тлі поглиблення загальносвітової рецесії і зниження попиту на сировину.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Зведений індекс MSCI AC Asia Pacific (без урахування Японії, де в понеділок вихідний) знизився на 2,6%. Дешевіють акції всіх 10 галузевих подіндексів.

Австралійський S&P/ASX 200 знизився на 1,6%, корейський KOSPI - на 2,3%.

"Світова економічна ситуація продовжує погіршуватися, - заявив Роб Паттерсон з Argo Investments Ltd. - Якщо сповільнюються темпи зростання економіки США, це означає, що вони скорочують імпорт з таких країн, як Китай, а Китай закуповує менше сировини. Це погано для всіх".

Вартість паперів третьої за розміром гірничодобувної компанії світу Rio Tinto Group знизилася на 5,3.

Сталеливарні заводи в Азії, Європі та Північній Америці скорочують закупівлю сировини, оскільки автомобільні компанії знизили випуск машин.

Ціна паперів провідного австралійського виробника сталі BlueScope Steel Ltd. знизилася на 2,3%, курс акцій південнокорейського Dongkuk Steel Mill Co. обвалився на 9,3%.

Котирування акцій найбільшого автовиробника Кореї Hyundai Motor Co. впали на 4% через новини про плановане скорочення виробництва на корейських заводах.

Провідна нафтова компанія Китаю PetroChina Co. втратила 3,9% капіталізації на тлі падіння вартості нафти п'ятий день поспіль і зростання безробіття в США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!