"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Родовід Банк" врятують іноземні компанії

Понеділок, 12 січня 2009, 09:15
 

Акціонери "Родовід Банку" планують до 17 лютого підписати договір, згідно з яким компанія ISTIL заплатить за акції банку і 51% акцій процесингового центру "Українська фінансова мережа" 100 млн. дол.

Експерти називають угоду вимушеною, тому що найбільш гостро проблема рекапіталізації стоїть перед кредитними установами з українським капіталом, пише видання "Комерсант-Україна".

30 грудня представники основного власника "Родовід Банку" - "РБ Капітал Груп" - повідомили про початок переговорів з приводу продажу 51% ТОВ групі компаній ISTIL.

Як пояснив перший заступник голови правління "Родовід Банку" Дмитро Єгоренко, ISTIL заплатить 100 млн. дол. за 39,168% акцій банку і за 51% процесингового центру "Українська фінансова мережа".

"Всі акціонери банку залишаються власниками решти акцій, і виручені гроші підуть на розвиток банку, - зазначив він .- Ми плануємо закрити угоду до 17 лютого".

За даними Асоціації українських банків, на 1 грудня 2008 року "Родовід Банк" займав 19 місце за активами (12,948 млрд грн) і 21 позначку за капіталом (1,301 млрд. грн.).

76,7798% акцій банку належать ТОВ "РБ Капітал Груп", решта торгуються на фондовому ринку.

Основними акціонерами "РБ Капітал Груп" є голова правління банку Денис Горбуненко, його заступник Дмитро Єгоренко, голова Національного олімпійського комітету Сергій Бубка та його брат Василь Бубка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: