Тимошенко погодилася переглянути "газовий" протокол

Понеділок, 12 січня 2009, 08:56
 

Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко погодилися розглянути претензії Росії з приводу декларації України до протоколу з забезпечення міжнародного контролю за транзитом російського газу через Україну європейським споживачам.

Про це повідомляє в понеділок агентство Рейтер, передає РІА "Новости".

"Баррозу подзвонив Тимошенко і погодився разом з нею розділити два документи (протокол і українську декларацію до нього). Зараз вони виробляють новий документ, без посилання на декларацію", - повідомив у неділю ввечері прес-секретар Єврокомісії.

"Комісія продовжує вважати, що (українська) декларація не впливає на чинність протоколу, підписаного Україною, Росією й Євросоюзом", - додав представник Єврокомісії.

Реклама:

Як повідомлялося, Україна в неділю підписала протокол про розблокування транзиту російського газу в Європу, однак із застереженнями, які не приймає російська сторона.

Президент Росії Дмитрій Медведєв доручив уряду Російської Федерації не виконувати протокол доти, доки в ньому не будуть зняті протиріччя.

У той же день прем'єр РФ Володимир Путін у телефонній розмові з головою Єврокомісії заявив, що будь-які доповнення до протоколу, зміст яких не погоджений із Росією, є неприйнятними.

А голова "Газпрому" Олексій Міллер назвав прописану в українських доповненнях до протоколу необхідність отримувати певні обсяги газу для здійснення транзиту в Європу "спробою української влади легалізувати крадіжку газу".

Українська Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!