Болгарія і Молдова досі мерзнуть

Неділя, 11 січня 2009, 21:19
 

Постачання до Болгарії російського природного газу, що слідує транзитом через Україну і Румунію, відновити поки неможливо через технологічні проблеми.

Про це повідомив міністр економіки і енергетики країни Петар Дімітров, передає "Інтерфакс" із посиланням на болгарську радіостанцію "Дарик-радіо".

За його словами, для наповнення транзитного трубопроводу, що проходить через болгарський населений пункт Ісакча, необхідно 25 млн. кубометрів газу, тоді як відповідно до договору з українською стороною по цьому трубопроводу проходить 2-2,5 млн. кубометрів на день.

Після того, як стали очевидними технологічні проблеми, був запропонований альтернативний варіант із залученням зовнішніх румунських газотранспортних потужностей. Але і це виявилося неможливим. За словами Дімітрова, "болгарська транзитна система не має зв'язків із зовнішньою системою Румунії, що також породжує технічні проблеми".

Реклама:

Разом з тим, у Молдові через відсутність газу продовжили шкільні канікули.

На заняття учні повинні були вийти в понеділок, 12 січня, але через введений режим економії останні дні школи не опалювалися, тому зараз у них займатися неможливо. Передбачається, що заняття в школах почнуться в четвер, 15 січня.

Як передає Ліга.net з посиланням на "Російську службу новин", в цілому по країні ситуація залишається критичною. Незважаючи на режим економії і переведення деяких котельних на мазут, запасу "блакитного палива" в країні вистачить тільки на добу. У Молдові дуже сподіваються, що постачання газу через Україну поновляться найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що Україна поставлятиме Республіці Болгарія і Республіці Молдова український природний газ із власних резервів об'ємом 2 млн. кубометрів на добу, починаючи з 10 січня 2009 року.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: