"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" обіцяє виконувати зобов’язання, але...

Четвер, 1 січня 2009, 15:15

"Нафтогаз " гарантує виконання всіх своїх зобов'язань, однак не гаратує синхронну роботу ГТС України, Росії та країн ЄС.

Про це йдеться в заяві Нафтогазу, поширеній в четвер.

"Нафтогаз" гарантує безперебійний та безаварійний транзит російського газу європейським споживачам виключно в обсягах існуючих домовленостей, що виходять з предконтрактного переговорного процесу", - наголошується в заяві.

"Водночас, відсутність додаткової угоди щодо транспортування російського газу територією України не дозволяє Компанії визначити Умови розрахунків за послуги з транзиту, провести митне декларування обсягів транзиту за країнами-імпортерами та гарантувати синхронну роботу ГТС України, Росії та країн ЄС", - наголошує Нафтогаз.

Реклама:

Також в повідомленні зазначається, що виходячи з домовленостей президентів України та Росії та Меморандуму між урядами двох країн на початок 2009 року ставка транзиту по території України має носити обґрунтований економічний характер та мати кореляцію з загальноєвропейським рівнем.

Також Нафтогаз, посилаючись на згадані домовленості вважає, що "ціна на російський природний газ для України має формуватися виходячи з міждержавних домовленостей та світової кон'юктури цін на енергоносії".

Також "Нафтогаз" підтвердив припинення "Газпром" поставок імпортного газу на територію України.

Повністю газопостачання перекрито на ГВС Сохрановка та частково на ГВС Суджа та Валуйки.

Для забезпечення внутрішніх потреб зараз проводиться підйом газу з підземних газосховищ в обсязі 200 млн. куб. метрів на добу та використовується газ власного видобутку в обсязі 58 млн. куб. метрів на добу. Всі споживачі України повністю забезпечені.

Раніше офіційний представник Газпрому Сергій Купріянов повідомив, що поставки газу для України скорочені на 110 млн куб.м. на добу, постачання для європейських споживачів збільшені до 326 млн куб.м. на добу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: