"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ПФТС скоріше мертва, ніж жива

Вівторок, 9 грудня 2008, 19:41

За результатами торгів у вівторок, 9 грудня індекс ПФТС знизився на 1.22%, досягнувши рівня в 276,02 пункту. Широкий індекс UAI-50 опустився на 0.64%, зупинившись на рівні в 23,38 пункту.

За всіма цінними паперами розміщено 96 операцій. Об'єм торгів склав 10 млн грн., з них 3,8 млн грн. дісталося ринку акцій, пише видання FundMarket .

Слабка кореляція світових ринків з українським є наслідком, як низької кількості операцій, так і малих об'ємів торгів. Тоді як до закриття роботи українського майданчика практично всі індекси торгувалися в плюсі, український фондовий індекс завершив сесію в негативній зоні.

Пацієнт серйозно хворий, сказали б лікарі, коли робили б ін'єкцію. Навіть позитивний результат політичних баталій довкола демократичної коаліції не знайшов свого відображення в настроях учасників торгів, пише FundMarket. Середній показник торгів за тиждень впав до багатолітніх мінімумів

Найбільший інтерес сьогодні серед акцій викликали акції ВАТ "Стаханівського вагонобудівного заводу" (-37.46%), всього здійснено акціями 23 операції. Старший трейдер КУА "Спарта" Богдан Вантух відзначає істотне зниження ціни через "реакцію інвесторів на включення в повістку чергових зборів акціонерів збільшення статутного капіталу в три рази".

"Щоб частка інвесторів не розмивалася, тримачі акцій повинні брати участь в допемісії і заплатити 2,1 грн. за дві нові акції, при ціні на одну поточну на закриття 1,745 грн./шт. На разі такі інвестиції досить ризиковані і витратні. Укрсоц впав, можливо, у зв'язку з сьогоднішнім погашенням 200 млн. дол. синдикованого кредиту", - підсумував експерт

Другим за популярністю емітетном став АК "Банк соціального розвитку "Укрсоцбанк" (-9.17%). Трейдер «ТАСК-БРОКЕР» В'ячеслав Озеров відзначив, що досконалі 15 операцій по банку можуть бути проявом досить великого чийогось замовлення на продаж цих акцій.

Лідерами падіння сьогодні стали наступні емітенти: Інтерпайп трубний завод Новомоськовський (-74.83%), Луцький автомобільний завод (ЛУАЗ) (-7.50%), Азовсталь (-4.49%), ВАТ "Укртелеком" (-7.27%), Укрнафта  (-2.75%).

Серед акцій, які активно торгувалися і росли слід відзначити: ВАТ "Дніпроспецсталь"  (+12.32%), ВАТ "Мотор Січ"  (+2.61%), ВАТ "Алчевський металургійний комбінат"  (+2.60%), ВАТ "Крюківський вагонобудівний завод" (+1.00%).

Нагадаємо, що світові ринки вже другий день живуть обіцянками, даними новообраним главою білого дому про підтримку економіки значними коштами. Але і цей позитив закінчився досить швидко, що підтверджують і різноспрямовані торги на російських ринках, припинення зростання нафти на товарних ринках, та відкриття в мінусі головних американських індексів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!