МВФ відзначає курсову ситуацію як близьку до стабілізації

Понеділок, 8 грудня 2008, 18:15
 

Курсова ситуація в Україні близька до рівня стабілізації, як на міжбанківському, так і на готівковому валютному ринку.

Так вважає голова працюючої в Україні місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) Джейла Пазарбашіоглу.

"Ситуація наближається до стабілізації як на міжбанківському і на готівковому валютному ринку... Позитивні тенденції є, але їх потрібно закріпити", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Національному банку України (НБУ) з посиланням на Пазарбашіоглу.

Зустріч відбулася в понеділок в центральному офісі НБУ.

Реклама:

Як повідомлялося, місія МВФ на чолі з Пазарбашіоглу прибула до Київа у понеділок, 1 грудня і буде працювати в Україні до 9 грудня.

Голова місії Фонду також нагадала, що кризові явища в глобальній економіці призвели до девальвації національних валют різних країнах світу на рівні 20-40%: Україна не стала виключенням.

"Деякі питання повинні обговорюватися тільки в Нацбанку, інакше виконання програми може бути ускладнене", - процитував Пазарбашіоглу представник НБУ.

Крім того, голова місії МВФ підтвердила, що Нацбанк зберігає кошти, залучені від МВФ, використовуючи для проведення інтервенцій на міжбанківському валютному ринку власні резерви.

"Гроші МВФ не були витрачені і залишаються на спеціальному рахунку в Нацбанку", - процитував слова Пазарбашіоглу представник Нацбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!