Тайм-аут для інвесторів ПІБу знову продовжили

Понеділок, 8 грудня 2008, 17:22

Термін розміщення додаткової емісії акцій "Промінвестбанку" (ПІБ) на суму 900 млн. грн. може бути знову продовжено.

Про це повідомило інформоване джерело, близьке до Нацбанку України (НБУ).

"До цього часу гроші не надійшли. Очевидно, сьогодні вже не надійдуть. Термін розміщення додаткової емісії акцій, напевно, знову буде продовжено", - сказав фінансист агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок 8 грудня.

Як повідомлялося, наказом тимчасового адміністратора "Промінвестбанку" від 25 листопада 2008 року термін розміщення акцій було продовжено до 28 листопада, пізніше - до 8 грудня 2008 року.

Востаннє термін зрушувався через внесення змін до плану фінансового оздоровлення ПІБу, які потрібно було погодити з центральним банком.

НБУ з 7 жовтня ввів до "Промінвестбанку" тимчасову адміністрацію. Влада країни розглядала можливість фінансового оздоровлення банку за рахунок націоналізації або залучення приватного інвестора.

Однак 11 листопада голова тимчасової адміністрації банку, заступник голови НБУ Володимир Кротюк повідомив, що інвестором ПІБа стала австрійська холдингова компанія SLAV AG, співвласниками якої є брати Андрій і Сергій Клюєви.

Спочатку нові стратегічні інвестори кредитно-фінансової установи взяли на себе зобов'язання до 25 листопада викупити акції допемісії банку сумою 900 млн. грн., у результаті чого статутний капітал банку зросте до 1,1 млрд. грн.

Крім того, нові власники запланували до 5 грудня внести в банк депозит або надати субординований кредит сумою 3,6 млрд. грн.

У випадку виконання інвесторами всіх зобов'язань тимчасова адміністрація з ПІБа буде виведена. У противному випадку можливе повернення до питання про націоналізацію банку.

ЗАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк) засновано 1992 року.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2008 року за розміром загальних активів (27,651 млрд. грн., або 3,66% сукупних активів банківської системи) "Промінвестбанк" займав шосте місце серед 181 банку, що діяли в країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: