Міжнародні агенства погіршують рейтинги Росії

Понеділок, 8 грудня 2008, 14:36
 

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий валютний рейтинг Росії до "ВВВ" з "ВВВ+" і короткостроковий - до "А-3" з "А-2".

Як повідомляється в прес-релізі агентства, прогноз довгострокових рейтингів - "негативний", передає агентство "Інтерфакс-Україна".

У той же час короткостроковий рейтинг у національній валюті підтверджено на поточному рівні "А-2".

Крім того, було знижено довгостроковий суверенний кредитний рейтинг за зобов'язаннями у національній валюті - до "ВВВ+" з "А-". Знижена також оцінка ризику переведення і конвертації валюти для російських несуверенних позичальників - до "ВВВ" з "ВВВ+".

Реклама:

Незважаючи на зниження рейтингу, він все ще знаходиться на інвестиційному рівні (за шкалою S&P починається з "ВВВ-").

Вперше агентство S&P підвищило рейтинг Росії до інвестиційного рівня "ВВВ-" 31 січня 2005 року, у грудні 2005 року рейтинг було підвищено ще на один рівень - до "ВВВ", у вересні 2006 року - до "ВВВ+".

"Зниження рейтингу обумовлене ризиками, пов'язаними з різким скороченням міжнародних резервів й інвестиційних потоків, що призвело до зростання витрат і проблем із залучення коштів, необхідних для задоволення потреб у зовнішньому фінансуванні", - відзначив кредитний аналітик Standard & Poor's Френклін Гілл.

  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: