ПФТС дивує зростанням цін

Понеділок, 8 грудня 2008, 13:18
 

Український ринок акцій у понеділок відкрився зростанням котирувань blue chips в середньому на 5-6% на тлі зовнішнього позитиву.

Серед акцій другого і третього "ешелону", за станом на 12:45, зафіксоване зниження цін на акції "Запорожкокса" ( - 84%) і пивзаводу "Славутич" ( - 3,79%).

"На тлі стрімкого зростання світових фондових індексів, вітчизняний фондовий ринок також відкрився зростанням. Закриття американських фондових індексів понад 3%, а також зростання європейських і російських фондових індексів у понеділок понад 5% додало оптимізму українським учасникам фондового ринку", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" трейдер ТОВ "ТАСК-брокер" В'ячеслав Озеров.

При цьому він відзначив, що до 11:30 спреди за акціями українських емітентів звузилися, що свідчить про можливе підвищення активності.

Реклама:

Згідно з прогнозом експертів "Укргазбанка", різке зростання цін на акції в ПФТС буде спостерігатися ще як мінімум два дні.

"Хоча це зростання і буде постійно коректуватися частковим зниженням цін. У цілому можна прогнозувати, що індекс ПФТС за підсумками тижня подолає позначку 290 пунктів", - вважають вони.

Відповідно до розрахунків групи компаній "ТАСК", за станом на 11:30, ПФТС-індекс виріс на 1,72% - до 279,33 пунктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!