"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ готується карати банки

Неділя, 7 грудня 2008, 21:06 -
 

Нацбанк найближчим часом може ухвалити рішення про введення механізму, що дозволяє здійснювати виплату відсотків по валютних кредитах у гривні.

Про це повідомив глава ради НБУ Петро Порошенко в ефірі "5 каналу" в неділю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нацбанк спільно з комерційними банками повинен негайно розробити і запропонувати вам механізм дозволу сплати відсотків по валютних кредитах у гривні. Ви не повинні бігати за обмінними пунктами і шукати, де вам купити валюту. Найближчим часом ця пропозиція буде розглянута і прийнята Нацбанком", - сказав він.

Крім того, глава ради НБУ також виступив за реструктуризацію банками виплат по кредитах фізичних осіб, які постраждали від економічної кризи.

Реклама:

В той же час, перший заступник глави НБУ Анатолій Шаповалов вважає, що українські банки мають достатньо можливостей, щоб переконати своїх клієнтів утриматися від дострокового вилучення депозитів.

"Посильне завдання. Можуть добитися цього: підвищуючи ставки (по депозитах), роз'яснювальною роботою", - сказав він "Інтерфакс-Україна" в неділю.

Разом з тим, глава НБУ Володимир Стельмах в інтерв'ю телеканалу "Інтер" заявив: "Якщо банки собі створюватимуть труднощі, видаючи достроково депозити, ми до цих банків
відноситимемося жорсткіше".

"Я б звернувся до вкладників - не треба створювати банкам труднощі. Тому що інтерес інших вкладників також буде затронутий в негативному плані", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: