"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Григоришина звинувачують у спробі захопити "Електротяжмаш"

П'ятниця, 5 грудня 2008, 14:31
 

Виконуючий обов'язки директора державного підприємства  "Електротяжмаш" Віталій Чередник звинувачує бізнесмена Костянтина Григоришина і віце-президента групи "Енергетичний стандарт" Анатолія Головко в організації усунення його з посади.

Про це Чередник заявив в інтерв'ю газеті "Голос України" у п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"А причина? Компанії Костянтина Григоришина й Анатолія Головка не терпиться скоріше зайти на це підприємство ("Електротяжмаш"), а потім і на "Турбоатом"? З "Турбоатомом" багато метушні - акціонерне товариство. А тут державне підприємство, приймають рішення міністр і голова обладміністрації", - зазначив він.

Чередник 7 жовтня поточного року був призначений на посаду в.о. директора ДП "Електротяжмаш", оскільки 6 жовтня в нього закінчився термін контракту з Міністерством промислової політики.

Реклама:

У той же час Мінпромполітики 21 жовтня оголосило конкурс на заміщення вакантної посади директора ДП "Електротяжмаш", підсумки якого повинні бути підведені 19 грудня.

Раніше трудовий колектив підприємства звернувся з відкритим листом до президента і прем'єр-міністра з проханням ввести мораторій на конкурсний відбір керівника, як недоцільний в умовах фінансової кризи.

За наведеними у листі даними, протягом останніх трьох років обсяг виробництва підприємства виріс більше ніж в чотири рази, чисельність працівників з 2005 до 2008 року збільшилася з 3,8 тис. до 5,5 тис. осіб.

ДП "Електротяжмаш" - провідне підприємство України з розробки і виробництва турбо- і гідрогенераторів, великих електричних машин постійного струму для різних галузей народного господарства, єдиний постачальник комплектного електроустаткування для залізничного і міського електротранспорту.

Гигоришин є основним акціонером групи компаній "Енергетичний стандарт".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: