"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртатнафта" знову не змогла зібрати акціонерів

П'ятниця, 5 грудня 2008, 13:11
 

Компанія "Укртатнафта" не змогла провести збори акціонерів через заборону суду.

Про це повідомили в прес-службі Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", пише видання "Дело". 

"Збори не відбулися через відмову реєстроотримувача видати реєстр і почати реєстрацію, посилаючись на рішення суду", - сказав представник прес-служби.

Реєстрація акціонерів повинна була початися о 10:00, початок зборів - об 11:00. Це вже четверті збори акціонерів, що не відбулися, 2008 року.

Реклама:

До порядку денного зборів 5 грудня були включені питання про розподілення прибутку за підсумками діяльності 2006-2007 років, виплаті дивідендів акціонерам за 2004-2005 роки.

Також акціонери планували замінити голів і членів правління, наглядову раду, прийняти рішення про переведення випуску акцій з документарної в бездокументарну форму, і про ухвалення заходів для стабілізації роботи підприємств.

Як повідомлялося, основною причиною зриву зборів є корпоративний конфлікт навколо заводу, що пов'язаний з приходом до керівництва НПЗ Павла Овчаренко в жовтні 2007 року через рішення судів.

Овчаренко працює головою правління "Укртатнафти" на користь групи "Приватбанку", що через компанію "Корсан" володіє 1,5% акцій заводу, раніше викуплених у структури бізнесмена Олександра Ярославського.

Через несподівану зміну менеджменту російська "Татнєфть", яка була одним з основних акціонерів заводу, втратила можливість впливати на діяльність підприємства і припинила постачання нафти.

Крім того, "Татнєфть" звернулася до міжнародного арбітражу з вимогою відшкодувати збиток за порушення своїх прав як акціонера "Укртатнафти" розміром більше 1 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: