Російський ринок акцій просідає слідом за нафтою

П'ятниця, 5 грудня 2008, 11:48
 

Російський ринок акцій зранку в п'ятницю просів слідом за зниженням напередодні цін на нафту і світовими фондовими майданчиками.

До 10:45 за московським часом на біржах РТС і ФБ ММВБ зниження цін blue chips склало 1-3%, індекс РТС знизився до 592,86 пункту (-1,18%), індекс ММВБ - до 560,92 пункту (-1,24%).

Ф'ючерс на індекс РТС знижується до базового активу на 11 пунктів, що говорить про помірковано негативні настрої спекулянтів, повідомляє агентство "Інтерфакс".

На ФБ ММВБ в лідерах зниження акції "Газпрому" (-1,8%), "Лукойлу" (-3%), "Роснєфті" (-2,3%), "Транснєфті" (3,1%), "Сургутнєфтєгаза" (-1,6%), "Газпром нєфті" (-1,9%).

Реклама:

Ринок відіграє падіння напередодні індексів у США на 2,5-3%, що відбулося вперше за три дні.

Одним з основних побоювань ринку стала інформація про те, що керівництво General Motors (GM) розглядає можливість заздалегідь організованого і погодженого з кредиторами банкрутства. Ціна акцій GM за підсумками торгів знизилася на 16%.

У той же час котирування ф'ючерсів на американські індекси в п'ятницю демонструють незначне підвищення (контракт на індекс S&P 500 виріс на 0,4%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!