"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коломойський придбає 500 АЗС "ANP"?

Четвер, 4 грудня 2008, 21:20

ТОВ "НК "Альфа-нафта", що контролює роздрібну мережу майже з 500 АЗС під брендом ANP, веде переговори про їх продаж.

Вірогідним покупцем виступає група "Приват", співвласником якої є Ігор Коломойський, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" джерела на ринку.

що оперує понад 1000 АЗС

За інформацією, поширеною інвесткомпанією "Конкорд Капітал" з посиланням на джерело у галузі, сторони вже досягли попередніх домовленостей про операцію.

Реклама:

Сума операції не розголошується, але, на думку аналітиків "Конкорд Капіталу", імовірно вона складе 460-690 млн дол, або 1-1,5 млн дол за одну АЗС.

Інше джерело на ринку висловило припущення, що можливий продаж мережі АЗС викликаний прагненням "Альфа-нафти" підтримати в умовах складної ситуації на фінансовому ринку Укрпромбанк, що належить групі.

Агентству "Інтерфакс-Україна" поки не вдалося отримати коментар до цієї інформації ні у "Альфа Нафти", ні у групи "Приват",  ні в "Укрнафті".

За інформацією, розміщеною на веб-сайті НК "Альфа-нафта", мережа компанії на разі налічує 498 АЗС і 66 нафтобаз в 22-х областях України і Автономній Республіці Крим, а також 27 центрів продажів.

За даними сайту ТОВ "ПТФ "Авіас", її паливні талони і карти, випущені спільно з Приватбанком, обслуговуються на 1086 заправках в Україні, що працюють під торгівельними марками "Авіас плюс", "Укрнафта", Sentosa Oil та іншими регіональними брендів.

За даним Державного комітету статистики, до березня 2008 року загальна кількість АЗС в Україні складала 6,035 тис.

Група "Пріват", одним з ключових власників якої є Ігор Коломойський, має значні інтереси в нафтогазовому секторі. Споріднені з нею компанії контролюють понад 40% найбільшої нафтовидобувної компанії країни - ВАТ "Укрнафта", два нафтопереробні заводи на заході країни, Одеську нефтогавань.

При цьому група вже має досвід придбання активів у "Альфа-нафти", коли вона консолідувала управління Дрогобицьким  і Надвірнянським НПЗ.

Представники "Альфа-нафта" вийшли зі складу наглядових рад цих підприємств в травні цього року.

У сфері інтересів групи "Пріват" також феросплавний бізнес, зв'язок, нерухомість, медіа, енергетика, хімія, агросектор і харчова промисловість.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: