"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Парламент може зайнятися переведенням валютних кредитів у гривні?

Четвер, 4 грудня 2008, 16:57
 

Верховна Рада може доручити Національному банку України (НБУ) розглянути можливість перетворення валютних кредитів фізичних осіб у гривневі за офіційним курсом на момент підписання кредитної угоди.

Відповідний проект постанови зареєстровано у парламенті 3 грудня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Ініціатором такого рішення виступив заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності Владислав Лук'янов.

"НБУ розглянути питання (...) про переведення банківськими установами всіх іпотечних або інших кредитів і платежів з погашенням основної суми боргу за використання іпотечних або інших кредитів, виданих фізичним особам, в іноземній валюті у валюту України за офіційним курсом гривні до інвалюти", - вказується в документі.

Реклама:

Крім того, відповідно до проекту постанови, Нацбанку доцільно розглянути можливість переведення банками гривневих депозитів населення, видача яких призупинена, в іноземну валюту на вибір вкладника за офіційним курсом гривні на момент такого переведення.

У проекті постанови також відзначається доцільність заборони комісійних зборів з операцій на готівковому валютному ринку.

За даними "Газети24", на останньому засіданні банкірів у Нацбанку перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак обговорював з фінансистами питання конвертації всіх доларових внесків і кредитів у національну валюту.

Але у Секретаріаті президента не підтвердили інформацію про можливе переведення всіх доларових внесків гривні в долари.

  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: