Ціни на сталь в Україні буде диктувати покупець

Четвер, 4 грудня 2008, 13:01
 

ДП "Укрпромзовнішекспертиза" прогнозує зниження виробництва сталі в Україні  з 37 млн т цього року до 31-33 млн т. наступного року.

Такі дані містяться в щорічному звіті "Баланс ринку і ціни на сталь у світі в 2009 році, який підготувала компанія.

"Українські металурги будуть змушені скоротити обсяги виробництва, в основному через обсяг світової торгівлі, металургійною продукцією, що скорочується", - заявив, директор "Укрпромзовнішекспертизи" Володимир Власюк.

Підприємство прогнозує падіння світового виробництва сталі на 8-9% - з 1337 млн. т. 2008 року, до 1225 млн. т. у 2009 році.

Реклама:

Основною причиною такої динаміки стане скорочення виробництва у великих металообробних галузях - будівництві, автомобілебудуванні, важкому машинобудуванні тощо.

За таких умов у найбільш виграшному положенні будуть ті виробники, які мають у портфелях довгострокові контракти і здатні конкурувати за собівартістю - оцінює ситуацію "Укрпромзовнішекспертиза".

Спадні тренди будуть спостерігатися і на сировинних ринках, що скоротить у майбутньому році собівартість виробництва сталі. Держпідприємство очікує, що наступного року ціни на залізорудну сировину знизяться на 25%, а на коксівне вугілля - до 50%.

"Весь наступний рік ціни на ринку сталі буде диктувати покупець", - переконаний Владимир Власюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!