Ющенко просить Тимошенко навести лад з користуванням надрами

Четвер, 4 грудня 2008, 09:29
 

Президент Віктор Ющенко просить уряд переглянути перелік підстав для надання спеціальних дозволів на користування надрами без аукціонів.

Як повідомляє агентство "Уніан" з посиланням на прес-службу голови держави, у листі до прем`єр-міністра Юлії Тимошенко Президент наголошує, що недосконалість чинного законодавства стримує розвиток геологічної галузі та створює передумови для нераціонального використання надр.

Президент нагадав, що відповідно до указу від 28 лютого 2008 року "Про деякі заходи щодо вдосконалення регулювання гірничих відносин" уряд мав невідкладно вжити заходів щодо підвищення ефективності державного управління у галузі геологічного вивчення, використання і охорони надр.

Однак, констатує Ющенко, зазначений указ наразі не виконано. Голова держави зокрема зазначив, що на сьогодні фактично ігноруються конкурсні засади надання спеціальних дозволів на користування надрами. Протягом року було проведено лише 2 аукціони, на яких продано 26 спеціальних дозволів загальною вартістю 32,26 млн. грн. - натомість без проведення аукціону надано 191 спеціальний дозвіл.

Реклама:

Відтак, наголосив Президент, до прийняття нової редакції Кодексу "Про надра" необхідно внести відповідні зміни до чинного порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, зокрема переглянути перелік підстав для надання такого дозволу без проведення аукціону.

Крім того, зазначає Ющенко, до зазначеного порядку необхідно внести зміни, якими можна передбачити надання дозволів за рішенням міністра охорони навколишнього природного середовища України, який має нести особисту відповідальність за правомірність прийнятих рішень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: