"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" перерахував "РосУкрЕнерго" 1,5 мільярди

Середа, 31 грудня 2008, 08:31
НАК "Нафтогаз України" перерахував на рахунок "РосУкрЕнерго" 1,5 мільярда доларів в рахунок боргу України за поставлений Росією газ.

Про це прес-секретар "Нафтогазу" Валентин Землянський повідомив у вівторок ввечері РІА "Новости", повідомляє УНІАН.

"Всі гроші на рахунку "РосУкрЕнерго". Шрифти одержали. Все перераховано", - сказав прес-секретар.

Водночас, "РосУкрЕнерго" не підтвердила отримання $1,5 млрд за поставлений у листопаді-грудні 2008 року природний газ, посилаючись на закінчення банківського дня.

"Банківський день уже закінчився, тому підтвердити чи спростувати цю інформацію ми не можемо", - сказав прес-секретар "РосУкрЕнерго" Андрій Кнутов агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок пізно ввечері.

Кнутов уточнив, що інформацію про перерахування коштів на рахунки "РосУкрЕнерго" можна буде офіційно підтвердити в середу врнаці.

Реклама:

Раніше у вівторок Землянський повідомив, що Україна протягом дня переведе "Газпрому" кошти в рахунок погашення боргу за газ.

"Нафтогаз" того дня купив 1,5 мільярда доларів у Національного банку України, щоб перерахувати кошти. Компанія для погашення боргу узяла кредит у двох найбільших державних українських банків.

30 грудня керівництво російського газового концерну заявило про початок технічної підготовки до припинення з 1 січня 2009 року постачань газу до України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: