"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дубина повернувся в Україну для консультацій щодо газу

Середа, 3 грудня 2008, 19:10

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина в середу повернувся до Києва з Москви, де з ранку вівторка він проводив переговори з ВАТ "Газпром".

Переговори стосувалися питаннь погашення боргів і співпраці компаній в 2009 році.

На разі,  голова Нафтогазу повернувся до України для проведення додаткових консультацій, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .
 
"Нафтогаз України" поки не дає інших коментарів, зокрема, не називає можливі терміни продовження переговорів.

Як повідомлялося, 2 жовтня голови російського і українського урядів меморандум про співробітництво в газовій сфері.. Одним з ключових положень документа є можливість переходу на прямі довгострокові стосунки між "Газпромом" і "Нафтогазом України" з 1 січня 2009 року.

Реклама:

При цьому "Газпром" зберігає можливість продавати безпосередньо кінцевим споживачам України 7,5 млрд куб. м газу в рік.

Документом також підтверджує намір поетапного переходу на ринкові, економічно обгрунтовані і взаємоузгоджені ціни на газ для України, а також тарифи на транзит газу по її території. Умовою виконання положень меморандуму є повне погашення НАК "Нафтогаз України" всієї наявної заборгованості за поставлений газ.

Минулого тижня Дубина домовився з главою "Газпрому" Олексієм Міллером про те, що "Нафтогаз України" до 1 грудня погасить швейцарському газовому трейдеру RosUkrEnergo заборгованість за газ, поставлений у вересні, і частку заборгованості за газ, поставлений в жовтні, - всього біля 550 млн дол.

За даними RosUkrEnergo, на 2 грудня НАК перерахувала $268,7 млн і їй необхідно ще заплатити за вересень-листопад 2,195 млрд дол. Швейцарський газотрейдер також повідомив, що в грудні об'єм постачань "Нафтогазу України" оцінюється в 862,3 млн дол, які необхідно заплатити до кінця року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!