"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податкова наполягає на скасуванні 14 видів податків і зборів

Середа, 3 грудня 2008, 16:49
 

Державна податкова адміністрація ініціює скасування 14 видів податків і зборів.

Про це йдеться в повідомленні податкової, пише видання "Дело".

"Податкова вважає за доцільне скасування малоефективних для бюджету загальнодержавних і місцевих податків", - говориться в повідомленні.

Відповідно до повідомлення, податкова підготувала законопроект, де запропонувала скасувати збір на проведення гастрольних заходів; податок на промисел; збір до Фонду для здійснення заходів для ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи і соціального захисту населення; збір до Державного інноваційного фонду.

Реклама:

Податкова також пропонує скасувати 10 з 14 видів місцевих зборів і податків: фіксований податок на доходи фізичних осіб від занять підприємницькою діяльністю (ринковий збір, що складає від 20 до 100 гривень) з можливим наступним введенням ринкового податку; комунальний податок; збір за участь у бігах на іподромі; з виграшу в бігах на іподромі; з осіб, що грають у тоталізатор на іподромі; збори за видачу ордера на квартиру; із власників собак; за право використання місцевої символіки; проведення місцевих аукціонів, конкурсних розпродажів і лотерей; за видачу дозволу на розміщення об'єктів торгівлі і сфери послуг.

За даними податкової, 14 видів місцевих податків і зборів принесли до державного бюджету 729,9 млн. гривень 2007 року, що склало тільки 0,7% від загальної суми надходжень.

Ці податки і збори, як вважає ДПАУ, не виправдують витрат держави на їхнє адміністрування, а деякі з них мають фіксовану ставку, що жодного разу не індексувалася з моменту введення податку.

Крім того, у деяких регіонах відсутні відповідні об'єкти оподатковування за визначеними видами зборів, наприклад, збори за участь у бігах на іподромі, виграш у бігах на іподромі і з осіб, що грають у тоталізатор на іподромі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: