Світло лампочки Ілліча поки не подорожчає

Середа, 3 грудня 2008, 13:50
 

Національна комісія регулювання електроенергетики не планує підвищувати ціни на електроенергію для всіх категорій споживача до квітня 2009 року.

Про це на прес-конференції повідомив голова комісії Валерій Кальченко.

"Протягом листопада-грудня ціна в нас зафіксована й не міняється, і аналогічні розрахунки ми передбачаємо на перший квартал 2009 року. Тобто ми не плануємо підвищувати оптові й роздрібні ціни", - сказав він, повідомляють Українські новини.

Кальченко додав, що ухвалення рішення про перегляд цін на електроенергію з 1 квітня буде прийматися 2009 року і, швидше за все, в березні.

Реклама:

Він зазначив, що ця позиція комісії пов'язана з відповідним рішенням Кабінету Міністрів, а також указом президента Віктора Ющенка.

Як відомо, 25 жовтня НКРЕ постановою №1239 підвищила роздрібні ціни на природний газ для населення з 1 грудня на 35%, до 48,36: 196,86 копійки за куб. м (залежно від категорій за рівнем споживання газу за рік).

У свою чергу, Кабмін постановою №938 від 25 жовтня скасував обов'язкове узгодження із профспілками змін цін на газ для населення до липня 2009.

НКРЕ ухвалювала рішення щодо підвищення тарифів без рекомендацій Кабміну, але на виконання указу Президента № 905 від 3 жовтня, яким вводиться в дію рішення Ради національної безпеки й оборони від 26 вересня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: