Ющенко теж обіцяє не чіпати монетарну політику

Середа, 3 грудня 2008, 13:21
 

Президент Віктор Ющенко відкидає звинувачення на адресу Секретаріату президента щодо втручання у монетарну політику держави.

На брифінгу в середу Ющенко назвав дурницею інформацію про те, що в Секретаріаті президента нібито прийняте рішення перевести всі валютні депозити громадян у гривневі, повідомляє УНІАН.

"Секретаріат президента ніколи не буде впливати на монетарну політику держави", - сказав Ющенко, додавши, що з його боку можуть лунати лише побажання і бачення розвитку ситуації.

Він вкотре зауважив, що сьогодні немає об'єктивних підстав для девальвації гривні.

Реклама:

Ющенко знову закликав Національний банк, профільні Міністерства вести активну роз'яснювальну роботу з громадянами, щоб подолати "психологічний фактор", який призводить до масової купівлі доларів і, як наслідок, девальвації гривні.

Як відомо, перший заступник глави Секретаріату президента Олександр Шлапак заявив, що Секретаріат президента України ніколи не ініціював обговорень про нібито плани "примусової конвертації валютних депозитів у національну валюту", коментуючи повідомлення деяких ЗМІ про нібито плани, що обговорюються представниками Секретаріату президента України з банкірами, щодо примусової конвертації валютних депозитів у національну валюту.

За словами Шлапака, Секретаріат президента України ніколи не ініціював таких обговорень, більше того - вважає саму ідею такої конвертації надзвичайно шкідливою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: