Україна не хоче ділитися експортом електроенергії до Молдови

П'ятниця, 26 грудня 2008, 16:03

Державне підприємство "Укрінтеренерго" запропонувало молдовській компанії ENERGOCOM  з 1 січня 2009 року купувати електроенергії за ціною $52 за 1 Мвт-ч, підписавши відповідне доповнення до контракту, що діє, від 20 травня 2005 року,

Про це з посиланням на Міністерство палива та енергетики України, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

"Відповідний лист був направлений молдавській стороні 25 грудня. "Укрінтеренерго" підтвердило готовність щомісячно поставляти до Молдавії 250 млн кВт-ч української електроенергії по привабливіших цінах, ніж Молдавська ГРЕС", - сказав керівник прес-служби Мінпаленерго Фент Ді.

Глава Мінпаленерго України Юрій Продан , за словами співбесідника агентства, в п'ятницю направив першому заступникові прем'єр-міністра, міністрові економіки і торгівлі Молдови Ігорю Додону лист з пропозицією продовжити імпорт української електроенергії за прийнятною ціною.

Реклама:

Міністр звернув увагу Додона на необхідності укладення нового контракту для забезпечення нульового сальдо перетікання на перетині Україна-Молдова у випадку, якщо ENERGOCOM відмовиться від висновку доповнення до контракту, що діє, з "Укрінтеренерго".

Як повідомлялося, ЗАТ "Молдавська ГРЕС" (Придністров'я) уклало з компанією ENERGOCOM договір про постачання до Молдавії електроенергії, що виробляється Молдавською ГРЕС, в період з 1 січня 2009 року по 31 березня 2010 року.

Щомісячний об'єм постачань за контрактом повинен скласти близько 250 млн кВт-ч, що може привести до практично повного припинення експорту української електроенергії до Молдавії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: