Інвестиції в Україну продовжують танути

П'ятниця, 26 грудня 2008, 09:20
 

Британська нафтогазодобувна компанія Cadogan Petroleum Plc з активами в Україні має намір відкласти інвестиції в 179 млн. дол. на період після 2010 року.

Як йдеться в повідомленні компанії на Лондонській фондовій біржі, це передбачено переглянутим операційним планом компанії, затвердженим на днях, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до нього, необхідність в перегляді виникла у зв'язку із затримкою початку видобутку на Пірковському і Загорянському родовищах, що тепер очікується не раніше першого кварталу 2009 року, а також беручи до уваги майбутні виробничі ризики і зовнішні фактори.

Як наголошується в повідомленні, у відповідності з новим операційним планом компанія зможе сама самостійно фінансувати всі витрати в 2009-2010 роках.

При цьому інвестиції будуть зосереджені на найбільш ефективних активах, які дозволять вже найближчим часом отримати грошовий потік і за рахунок нього фінансувати інвестиції.

Переглянутий операційний план передбачає завершення 8 оцінювальних та експлуатаційних свердловин в 2009-2010 роках.

При цьому в першому кварталі наступного року планується здійснювати щомісячні капітальні інвестиції розміром 15,7 млн. дол. із зменшенням цієї цифри до 3,8 млн. дол. у третьому кварталі.

Cadogan Petroleum також вирішила відкласти до 2010 року постачання обладнання для Пірковського газового заводу, який на цей час будується компанією Global Process Systems Inc. в Дубаї, що дозволить відкласти значні витрати, пов'язані з його імпортом, установкою і введенням в дію на більш пізній термін.

На цей період пропонується ввести в дію тимчасові газові заводи на Загорянському і Покровському родовищах, а газ Пірковського родовища переробляти на вже існуючих потужностях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: