Авіаперевізники констатують зменшення пасажиропотоку

Четвер, 25 грудня 2008, 13:08
 

Українські авіакомпанії в листопаді-грудні 2008 року, за оперативними даними Державної авіаційної адміністрації, наростили обсяг перевезень пасажирів лише на 1,3% в порівнянні з аналогічним періодом 2007 року.

Про це повідомив голова відомства, заступник міністра транспорту і зв'язку Олександр Давидов на прес-конференції в Києві в четвер, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Він також спрогнозував, що за підсумками року зростання обсягів перевезення пасажирів складе 25% - до 6,17 млн. пасажирів.

Говорячи про підсумки останніх двох місяців, Давидов відзначив зниження обсягів міжнародних регулярних перевезень на 10% у порівнянні з листопадом-груднем 2007 року, а також зростання внутрішніх регулярних перевезень на 7%, що пов'язано з появою в країні першого нізькобюджетного авіаперевізника "Wizz Air Україна" .

За словами голови Державіаадміністрації, обсяги чартерних авіаперевезень в листопаді-грудні знизилися на 40%.

Найбільші авіакомпанії країни - "АероСвіт-Українські авіалінії" і "Міжнародні авіалінії України" - в листопаді знизили авіаперевезення на 13% і 7,3% відповідно.

Говорячи про вантажні авіаперевезення, голова Державіадміністраціі відзначив їх зниження за підсумками листопада на третину, однак спрогнозував їх збереження за підсумками поточного року на рівні попереднього - 103-104 тис. тонн.

Згідно з даними, пасажиропотік в українських аеропортах за 2008 рік збільшився приблизно на 16-17% - до 10,7 млн. людей, обсяг перевалки вантажів і пошти - також на 16-17%, до 53 тис. тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: