Податок на рекламу збільшили вдесятеро. Краще заробляти на конях

Середа, 24 грудня 2008, 12:16
 

Верховна Рада ухвалила в першому читанні закон про місцеві податки та збори.

За проголосувало 235 депутатів.

Відповідно до законопроекту зі складу місцевих податків і зборів, як малоефективні, що не відіграють істотної ролі у формуванні доходів місцевих бюджетів та не покривають витрат на їх адміністрування, вилучаються:

- збір за видачу дозволу на розміщення об'єктів торгівлі та сфери послуг, оскільки торгівельна діяльність та діяльність з надання побутових послуг підлягає патентуванню;

Реклама:

- комунальний податок, яким оподатковується кількість робочих місць, і в умовах проблеми зайнятості населення в Україні носить деструктивний характер;

- збір за участь у бігах на іподромі,

- збір за виграш на бігах на іподромі,

- збір з осіб, які беруть участь у грі на тоталізаторі на іподромі,

- збір за видачу ордера на квартиру,

- збір з власників собак,

- збір за право використання місцевої символіки,

- збір за право проведення кіно- і телезйомок,

- збір за проведення місцевих аукціонів, конкурсного розпродажу і лотерей;

Також уряд пропонує змінити підходи в оподаткуванні ринковим збором, а саме надати йому статус податку, а платниками визначити осіб, які є власниками або користувачами земельної ділянки, що відведена для ринку.

Ставки податку запропоновано встановлювати за 1 кв. метр площі земельної ділянки ринку і їх розмір залежатиме від місця розташування ринку, режиму його роботи, виду товарів (робіт, послуг), продаж яких здійснюється на ринку.

Відповідно до проекту закону вдесятеро збільшується рекламний збір - ставки збору встановлюються у розмірі від 0,5 до 5 відсотків від бази оподаткування. (Раніше ставка була 0,5%-1%).

У разі рекламування алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів, знаків товарів і послуг (товарних знаків), інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні напої, пиво та тютюнові вироби, застосовується подвійна ставка оподаткування.

Натомість туристичний збір є необов'язковим до запровадження сільськими, селищними та міськими радами.

Закон набуде чинності разом з вступом у силу закону про податок на нерухоме майно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: