"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія зібрала коаліцію, щоб підвищити ціну на нафту?

Вівторок, 23 грудня 2008, 13:27
 

Світова криза сильно позначиться на газовій галузі.

Таку думку висловив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін на сьомій міністерській зустрічі форуму країн-експортерів газу у вівторок у Москві, повідомляє Інтерфакс.

"Фінансова й економічна криза стали серйозним іспитом для світової нафтогазової галузі. За серпень-листопад 2008 р. ціни на нафту упали майже в 4 рази. Природно, це вже позначилося і на стані газового ринку, ціни на якому формуються в прив'язці до нафтових", - сказав він, повідомляє Інтерфакс.

"З огляду на його велику інертність, можна  чекати, що криза набагато серйозніше позначиться на галузі (газовій), ніж на нафтовому бізнесі. А для посткризового відновлення буде потрібно більше часу", - зауважив Путін.

Реклама:

Раніше відбулася зустріч Олексія Міллера і профільних міністрів країн-учасниць ФКЕГ.

Як відзначив Міллер, "кризи на ринку нафти і газу немає, є криза торговельної і фінансово-кредитної інфраструктури, що обслуговує ці ринки". 

"Наростає дисбаланс між біржовою і фактичною торгівлею енергоносіями. Біржові торги по нафті в даний час є торгівлею "паперовим бареллем" і не відображають реального співвідношення попиту та пропозиції на вуглеводні у світі. Вони зазнають надмірного впливу грошового, фінансового ринку", - сказав він.

"Боротьба з кризою - це створення нової, альтернативної торговельної і фінансово-кредитної інфраструктури, що обслуговує торгівлю фактичними обсягами енергоносіїв, і нафти, і газу. Ця тема стане однієї з найважливіших на Форумі країн-експортерів газу", - заявив Міллер, повідомляє прес-служба "Газпрому".

У роботі Форумі беруть участь 16 країн: Алжир, Болівія, Бруней, Венесуела, Єгипет, Індонезія, Іран, Катар, Лівія, Малайзія, Нігерія, Норвегія (у статусі спостерігача), Об'єднані Арабські Емірати, Росія, Тринідад і Тобаго, Екваторіальна Гвінея (у статусі спостерігача).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: