"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аргентина вчить Україну, як ставитися до кризи

Неділя, 21 грудня 2008, 18:02
 

Посол Аргентини в Україні Ліла Ролдан Васкес де Муан вважає, що українцям потрібно ставитися до кризи як до випробування, після подолання якого з`являться перспективи на майбутнє.

Про це вона сказала в інтерв`ю виданню "Киевский Телеграф", повідомляє агентство "УНІАН".

"Я вважаю, що поки що немає підстав порівнювати українську кризу з аргентинською. Я щиро сподіваюся, що Україна не зазнає нічого подібного. Хоча ми в Аргентині вважаємо, що будь-яка криза - це свого роду можливість, яка дається для подальшого активнішого розвитку. Безумовно, українцям слід вжити всіх можливих антикризових заходів. Потрібно ставитися до кризи як до випробування, після подолання якого з`являться перспективи на майбутнє", - сказала вона.

Посол нагадала, що Аргентина пережила дуже серйозну кризу в 2001-2002 роках.

Реклама:

"Аргентина тоді пережила тотальний колапс: руйнування банківської системи, падіння рівня життя, це була найважча криза за всю історію держави. Криза вдарила не тільки по кишенях громадян, а й завдала їм моральної шкоди. Аргентинці втратили довіру до державної системи, а уряди, які постійно змінюються, тільки посилили цю кризу", - додала дипломат.

Французький експерт Карін Бержер днями висловила думку, що Україна може повторити сценарій розвитку Аргентини, де під час кризи 2001 року рівень девальвації національної валюти становив 70%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: