З 1 січня Нафтогаз візьме облгази у залізні кліщі

Неділя, 21 грудня 2008, 13:29

З 1 січня 2009 року "Нафтогаз України" переходить на нові договірні відносини з облгазами/

За новими правилами "Нафтогаз" буде забезпечувати у повному обсягу усіх споживачів природним газом лише за умови його стовідсоткової оплати.

Про це заявив заступник правління НАК "Нафтогаз України" Володимир Триколич, повідомляє агентство УНіАН .

За його словами, з нового року НАК "Нафтогаз України" (ДК "Газ України") і облгази закріплять у контракті усі взаємні права і зобов`язання.

"Облгази зобов’язуються транспортувати лише ті обсяги газу, які замовив споживач і оплатив їхню вартість компанії "Нафтогаз України".

Реклама:

При цьому і робота облгазів має бути рентабельною. Та якщо облгаз протранспортує своїми мережами неоплачені споживачем обсяги газу - це його відповідальність насамперед", - сказав Триколич.

При цьому він додав, що, "у свою чергу, "Нафтогаз" бере на себе зобов’язання поставляти газ, якщо за нього платять".

Разом з тим, Tриколич зауважив, що у випадку, коли облгаз відмовиться підписати договір на 2009 рік, "Нафтогаз"  планує укладати договір з лінійним (місцевим) управлінням "Укртрансгазу", яке також може транспортувати газ по мережах низького тиску і обслуговувати споживачів.

Він нагадав, що керівництво НАК ще у червні поточного року повідомило про нові правила постачання газу керівникам підприємств ТКЕ, мерам міст і представникам облдержадміністрацій.

"З тими, хто прийняв ці правила і добре підготувався до зими, проблем немає. А допускати махновщину на ринку газу ми не дозволимо", - запевнив менеджер "Нафтогазу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: