"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДПА скасує фіксований податок на підприємницьку діяльність

Вівторок, 2 грудня 2008, 21:28

Державна податкова адміністрація України (ДПА) пропонує відмінити  малоефективні податки.

Зокрема, фіксований податок на доходи фізичних осіб від підприємницької діяльності, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"ДПА вважає за доцільну відміну малоефективних для бюджету таких загальнодержавних і місцевих податків і зборів, як збір за проведення гастрольних заходів, податок на промисел, фіксований податок на доходи фізосіб від заняття підприємницької діяльності", - вказується взаяві ДПА.

Крім того, податкова виступає за відміну таких податків і зборів, як за участь і виграш в перегонах на іподромі; видачу ордера на квартиру; з власників собак; за право використання місцевої символіки; проведення місцевих аукціонів і лотерей; видачу дозволу на розміщення об'єктів торгівлі і сфери послуг і комунальний податок.

"Законодавством з оподаткування передбачено 14 видів місцевих податків і зборів. Не зважаючи на таку кількість, їх вплив на формування місцевих бюджетів нині невеликий. Сума надходжень цих податків за 2007 рік склала 729,9 млн грн., що складає лише 0,7% від спільної суми надходжень до місцевих бюджетів", - наголошують в заяві адміністрації.

Реклама:

Крім того, ДПА виступає за об'єднання всіх внесків на державне соціальне страхування в один платіж - єдиний соціальний податок, сплату якого контролюватиме податкова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: