"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Товарообіг з Росією досягне 36 мільярдів доларів

Вівторок, 2 грудня 2008, 14:50
 

Товарообіг між Україною і Росією за підсумками 2008 року досягне 36 млрд. дол.

Такий прогноз дає заступник голови секретаріату президента України Андрій Гончарук, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

Заступник голови секретаріату президента на брифінгу у вівторок в Києві відзначив, що за 9 місяців нинішнього року товарообіг між двома країнами вже досяг рівня товарообігу 2007 року, склавши більше 30 млрд. дол.

"Незважаючи на те, що є визначені негативні тенденції, і у світовій економіці й у двосторонніх відносинах, у тому числі пропозиції про необхідність введення обмежувальних заходів, товарообіг досягне, якщо не 37 млрд. дол., то 36 млрд. дол. точно", - сказав Гончарук.

Реклама:

Він відзначив, що "у світі немає такого ринку для української продукції, що був би настільки широко диверсифікованим".

За його словами, так, постачання продукції машинобудування складають більше 30% товарообігу, тоді як на інших ринках Україна представлена металургією, хімією і легкою промисловістю.

"Перед нами і Російською Федерацією поставлені амбіційн завдання створити справжню зону вільної торгівлі, без обмежень", - підкреслив також Гончарук.

Він відзначив, що підписані укази президента, що стосуються створення міжвідомчої стратегічної групи з україно-російських відносин свідчать про те, що голова держави "стурбований станом відносин з нашим партнером".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!