"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банкіри обіцяють скасувати комісію на валюту

Вівторок, 2 грудня 2008, 14:23
 

Банкіри прогнозують скасування комісійних при валютообмінних операціях після скасування Нацбанком вимоги із продажу інвалюти за курсом не вищим 1,5% від офіційного.

"Це (скасування обмежень на готівковому ринку інвалюти) позитив для ринку. Товар повинен коштувати стільки, скільки він коштує. Комісії будуть скасовані й будуть прозорі схеми курсоутворення на готівковому ринку", - сказав голова правління Укрпромбанку Олександр Солтус, повідомляють Українські новини.

Голова правління Терра Банку (Київ) Сергій Щербина також вказує на позитивний вплив на готівковий ринок інвалюти й прогнозує прозоре курсоутворення після скасування обмежень на продаж інвалюти.

"Курсоутворення буде відбуватися в банківській системі, а не на "чорному" ринку", - сказав він.

Реклама:

Щербина також зазначив, що в результаті скасування обмежень на продаж готівкової інвалюти банки скасують комісійні при валютообмінних операціях, і, можливо, на ринку з'явиться готівкова валюта.

Заступник голови правління банку "Фінанси й Кредит" Ігор Львів вказує на нейтральний вплив на готівковий ринок інвалюти скасування обмежень на її продаж і констатує скасування банками комісійних при валютообмінних операціях.

"Комісійні просто стали не потрібні", - сказав він.

Львів також думає, що скасування вищевказаних обмежень не наситить ринок готівковою інвалютою, тому що долари зараз населення практично не здає, а тільки купує.

Як відомо, НБУ скасував вимогу до банок продавати готівкову інвалюту за курсом не вищим 1,5% від офіційного.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: