"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Через реєстратора Привата "Нафтогаз" не зміг поділити прибутки "Укрнафти"

Вівторок, 2 грудня 2008, 14:18
  

Загальні збори акціонерів ВАТ "Укрнафта", скликані на 2 грудня 2008 року, не відбулися  у зв'язку з відсутністю реєстру власників іменних цінних паперів.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" висловлює стурбованість систематичним зривом загальних зборів акціонерів ВАТ "Укрнафта".

Компанії вже вп'яте в 2008 році не вдалося взяти участь у загальних зборах акціонерів ВАТ "Укрнафта".

Реклама:

У вівторок представники НАК "Нафтогаз України" прибули до центрального офісу ВАТ "Укрнафта" з метою участі у позачергових зборах акціонерів. Натомість, реєстратор товариства - ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз" вже вкотре, посилаючись на рішення суду про заборону складання та надання реєстру акціонерів ВАТ "Укрнафта", відмовився надавати реєстр власників цінних паперів компанії.

В результаті чергового зриву загальних зборів акціонерів ВАТ "Укрнафта" "Нафтогаз" не може отримати дивіденди на державну частку акцій від діяльності ВАТ за 2006-2007 роки. Це в свою чергу, ускладнює фінансовий стан НАК "Нафтогаз України" та призводить до затримки своєчасних розрахунків за імпортований природний газ.

Неможливість отримання фінансової звітності від ВАТ "Укрнафта" також ускладнює процес підготовки річного звіту "Нафтогазу" за 2007 рік за міжнародними стандартами бухгалтерського обліку, що погіршує імідж компанії як стабільного та надійного ділового партнеру зарубіжних кредиторів.

ВАТ "Укрнафта", найбільшої нафтовидобувної компанії країни, державна частка в статутному фонді якої становить 50%+1 акція і знаходиться в управлінні НАК "Нафтогаз України". "Укрнафтогаз" вважається компанією, підконтрольною групі Приват.

        

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: