Метпідприємства очікують дефіциту

Вівторок, 2 грудня 2008, 09:30
 

Металургійні підприємства України, як очікується, будуть відчувати гострий дефіцит брухту чорних металів через виведення з експлуатації неефективних мартенівських печей.

Як повідомляє аналітик бізнесу-порталу Української гірничо-металургійної компанії Олексій Молдован, у випадку продовження стагнації на ринку металопродукції, більша частина мартенів буде виведена з експлуатації.

За його словами, у цей час собівартість виплавки мартенівської сталі на 10-15% вище конвертерної, що робить продукцію більшості виробників неконкурентоспроможною, повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

"Найбільш оптимальним з технологічної точки зору є заміна мартенів електропечами, однак розвиток даного способу плавки сталі буде стримуватися дефіцитом металобрухту", - констатував Молдован.

Реклама:

Торік тодішній заступник міністра промислової політики Дмитро Колесніков висловлював побоювання щодо виникнення дефіциту металобрухту в Україні внаслідок того, що як сировина для одержання сталі низка міні-заводів мала намір використати брухт чорних металів.

Зокрема, він до 2012 року прогнозував дефіцит брухту в обсязі 1,5 млн тонн на рік. У зв'язку із цим частина компаній-інвесторів заявила про проектування своїх електросталеплавильних виробництв із можливістю їхнього завантаження залізорудним концентратом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!