Тимошенко просить Генпрокуратуру перевірити Надру

П'ятниця, 19 грудня 2008, 23:21
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко просить Генеральну прокуратуру України перевірити обґрунтованість передачі банку "Надра" 7 млрд. грн. з випущеної Національним банком емісії у розмірі 40,3 млрд. грн.

Про це вона сказала сьогодні у програмі "Шустер Live" на телеканалі "Україна", повідомляє агентство УНІАН.

"Я написала звернення до Генеральної прокуратури, де навела дані про те, що один банк, який не має ні ліквідності, ні застав, ні забезпечення, отримав 7 млрд. грн. Хто за це буде відповідати?", - сказала Тимошенко.

За її словами, банк "Надра" з 7 млрд. грн. тільки 100 млн. грн. спрямував на повернення громадянам депозитів.

"А всі інші гроші потрапили на спекулятивний ринок", - додала прем’єр.

Реклама:

Глава уряду вважає, що її вчорашня заява зупинила падіння курсу національної валюти.

Вона вкотре підкреслила, що найбільш обґрунтованим курсом на даний момент може бути 6,0-6,5 грн. за 1 долар.

Нагадаємо, 18 грудня на прес-конференції прем`єр-міністр Тимошенко заявила, що "все, що пов`язане сьогодні з падінням курсу гривні, це спеціальні спекулятивні операції, які плануються на валютному ринку України, організовуються за підтримки НБУ й деяких банків України".

Тимошенко зауважила, що з 40 млрд. 275 млн. грн. певна сума мала бути направлена й на реальний сектор економіки, але майже одна п’ята частина грошей була спрямована на "банк-банкрут, який був викуплений за бросові гроші". Вона зазначила, що це - банк "Надра".

За її даними, одна п’ята з 40 млрд. грн. направлялась у банк "Надра", і потім банк викупав валюту за курсом Нацбанку, який завжди був нижчим за ринковий.



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: