"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС буде поліпшувати енергоефективність України

П'ятниця, 19 грудня 2008, 12:28
 

Європейська комісія готова виділити Україні 70 млн. євро в 2009 році на розвиток енергоефективності.

Про це йдеться в повідомленні Національного агентства з питань ефективного використання енергетичних ресурсів (НАЕР), пише агентство "Українські новини".

Відповідно до повідомлення, керівник третього відділу програм допомоги (енергозбереження й оновлювані джерела) представництва Єврокомісії в Україні Ханс Райн проінформував голову НАЕР Ігоря Черкашина про можливість надання коштів.

Райн зазначив, що кошти будуть спрямовані за умови виконання Кабінетом Міністрів зустрічних зобов'язань, наприклад зниження показника енергоємності ВВП за встановлений період.

Реклама:

Планується, що фінансування буде здійснюватися за показниками, які були визначені загальною робочою групою, до складу якої входять представники Єврокомісії, НАЕР, Міністерства економіки, Національної комісії регулювання електроенергетики й Міністерства фінансів.

У ході зустрічі Черкашин запевнив представників Єврокомісії в зацікавленості поглиблення співробітництва.

У рамках домовленостей найближчим часом буде розглянуте питання з проведення загального семінару з розробки й впровадження енергетичних стандартів, нормування питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів, а також створення системи моніторингу енергоспоживання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: