Податкова хоче поновити податкові векселі

Четвер, 18 грудня 2008, 17:38
 

Державна податкова адміністрація виступає за поновлення права платників податків сплачувати податки за допомогою векселів.

Про це повідомив журналістам перший заступник голови Податкової Вадим Кайзерман, повідомляє агентство "Українські новини".

"Є доручення Президента: поновити право платника податків згортати податки векселями за рахунок бюджетного підтвердженого відшкодування. Я вважаю це правильним", - сказав він.

Крім того, Кайзерман повідомив, що в 2009 році Податкова очікує збереження обсягу надходжень від сплати ПДВ і акцизних зборів на рівні 2008 року.

Реклама:

Водночас, за його прогнозами, надходження податку на прибуток серйозно зменшиться у зв'язку з економічною кризою в країні.

Як повідомлялося, Асоціація підприємств целюлозно-паперової промисловості "Укрпапір" просить прем'єр-міністра Юлію Тимошенко поновити використання податкових векселів.

У лютому Секретаріат Президента виступав за скасування податкових векселів після повного погашення заборгованості держави з відшкодування ПДВ експортерам.

У січні Митниця своїм листом заборонила регіональним митницям приймати податкові векселі в рахунок сплати ПДВ при митному оформленні товарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: