"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ТИМОШЕНКО ВИМАГАЄ ВІД ЮЩЕНКА ГОЛОВУ СТЕЛЬМАХА

Четвер, 18 грудня 2008, 16:30
 

Прем'єр Юлія Тимошенко вимагає від президента припинити тіньові оборудки в Нацбанку і відправити у відставку його голову і все правління.

Про це вона заявила на прес-конференції у четвер, де озвучила звинувачення на адресу нацбанку в емісії грошей і обвалі гривні на користь банку "Надра", придбаного Дмитром Фірташем.

"Я хочу звернутися до президента припинити покривати ці речі і заробляти на цих речах. І поставити на цьому крапку", - заявила вона.

"Я вимагаю від президента терміново подати на звільнення голову Нацбанку і прибрати від влади в Нацбанку все правління", - наголосила Тимошенко.   

Реклама:

"Я хочу, щоб нарешті президент і його команда, якщо її можна так назвати - голова Нацбанку, Балога, заступник голови Національного банку Шаповалов, який сидить на всіх цих операціях, нарешті зупинитися і подумали про країну", - заявила прем'єр.

"Я знаю чого вони хочуть - зробити, щоб було, чим гірше тим краще, щоб створити неможливі умови життя для уряду, а як наслідок і для країни. А також на цьому непогано заробити. Я виступаю радикально проти такої поведінки. Я і фракція, яку я представляю, буде досить радикально діяти проти такої ситуації", - заявила голова уряду.

Тимошенко попередила, що якщо президент не подасть голову Нацбанку на відставку, вона її фракція буде піднімати це питання у Верховній Раді, закликати прокуратуру до звіту, піднімати інформацію до світової банківської спільноти та міжнародних організацій, які займаються незаконним відмиванням грошей, про "всі ці непотрібні оборудки, які робляться в Нацбанку під повним прикриттям президента".

Перед цим Тимошенко звинуватила Нацбанк в штучних спекуляціях на курсі гривні. За її словами, з 1 жовтня Нацбанк випустив додатково більше 40 мільярдів гривень. При цьому головним реципієнтом валютних спекуляцій нацбанку, за словами прем'єра, став придбаний Дмитром Фірташем банк "Надра", який отримав 7 мільярдів цих коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: