Яценюк розказав, хто підігрів кризу в Україні

Четвер, 18 грудня 2008, 12:58
 

Економічна криза в Україні спричинена не тільки зовнішніми чинниками, але й була спровокована і діями українських політиків.

Про це сказав в інтерв'ю агентству "УНІАН" народний депутат Арсеній Яценюк.

За його словами, нинішня економічна криза стала іспитом для політиків, які 17 років мали мандат на управління країною. Він зазначив, що саме їхньою діяльністю чи бездіяльністю "ця економічна криза була спровокована".

Яценюк вважає недоцільним створення комісії Верховної Ради з розслідування діяльності Національного банку у фінансово-банківській сфері.

Реклама:

"Ця комісія допоможе як мертвому примочки з однієї простої причини: тому що, на превеликий жаль, фахівців у цих стінах нема", - сказав він.

Крім цього, на його думку, перед тим як ініціювати відставку голови Нацбанку Володимира Стельмаха необхідно визначитися, хто може очолити банк замість нього, повідомляють "Українські новини".

 Яценюк вважає, що доцільно було б викликати Стельмаха й прем'єра Юлію Тимошенко до президента Віктора Ющенка для того, щоб обговорити грошову політику й ухвалити остаточне рішення щодо подальших дій Кабінету Міністрів і НБУ.

За словами депутата, у разі, якщо такого рішення не буде знайдено, то тільки тоді можна піднімати питання про відставку Стельмаха.

"Якщо такого рішення не буде прийнято, то доведеться перейти до кадрового питання", - сказав він.

Також він зазначив, що ситуація з курсом гривні в нинішніх умовах не має жодного економічного пояснення.

За його словами, для стабілізації курсу необхідні погоджені дії уряду й НБУ.

Як відомо, у четвер Верховна Рада має намір створити комісію з розслідування діяльності Нацбанку на валютному ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!