Обама хоче витратити 850 мільярдів доларів на робочих

Четвер, 18 грудня 2008, 10:30
 

Президент США Барак Обама може запросити в законодавців 850 млрд. дол. або навіть більше на новий пакет заходів з підтримки економіки. 

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

В даний час радники нового президента працюють з законодавцями над пакетом заходів, що включає в себе будівництво доріг і мостів, розвиток інфраструктури, допомога безробітним, підтримку охорони здоров'я, податкові пільги, розвиток відновлюваних джерел енергії.

Метою програми є створення 2,5 млн. робочих місць протягом двох років.

Масштаб нового пакету з підтримки економіки збільшується в міру поглиблення кризи в США.

На цьому тлі аналітики вже говорять, що новий "план порятунку" повинен бути більш ніж 1 трлн. дол. Радник Б. Обами Лаура Тайсон сказала на днях, що виступає за програму обсягом до 900 млрд. дол. 

Обама раніше говорив, що вважає боротьбу з кризою та його наслідками пріоритетом номер один і в короткостроковій перспективі готовий пожертвувати бюджетним дефіцитом ради заходів з підтримки економіки.

Згідно з відгуків Обами, пропоновані їм інвестиції в інфраструктуру будуть найбільшими з часів президентства Дуайта Ейзенхауера, і 95% американців відчують зниження податків.

"Ми майже використовували традиційну зброю, що використовується під час рецесії, зниження процентних ставок, - сказав у вівторок Обама. - Вони тепер настільки малі, наскільки це можливо".

У цих умовах, вважає він, треба, щоб всі урядові відомства почали діяти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: