Парламент скасував обмеження для приватизації житла

Середа, 17 грудня 2008, 12:23
 

Верховна Рада України скасувала тимчасові обмеження для приватизації житла.

За постанову про скасування постанови парламенту "про продовження термінів використання житлових чеків для приватизації державного житлового фонду" в середу проголосував 401 народний депутат з 440, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Автор постанови - комуніст Євген Мармазов - підкреслив, що документом пропонується скасувати термін для проведення приватизації житла.

"Ніяких обмежень у часі для реалізації права на приватизацію не існує", - сказав він.

Депутат також додав, що закон про приватизацію державного житлового фонду передбачає використання житлових чеків і не встановлює при цьому будь-яких термінів для реалізації права приватизації громадянами України.

За його словами, таким чином парламенту не потрібно приймати окремі рішення про продовження терміну такої приватизації або про встановлення якихось термінів.

Якщо ж виникне ініціатива заборонити приватизацію житла, то в такому випадку необхідно внести зміни до відповідного закону, сказав Мармазов.

На цей момент діє постанова парламенту, у відповідності з якою термін приватизації житла продовжено до 1 січня 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: