Мінфін зірвав джекпот

Середа, 17 грудня 2008, 09:32
 

Міністерство фінансів оголосило про початок позачергової перевірки діяльності компанії "Українська національна лотерея" (УНЛ).

Причиною цього стала поява в ЗМІ інформації про перерахування частини джекпота організованою УНЛ лотереї "Суперлото" розміром 10 млн. грн. однієй з страхових компаній, пише видання "Комерсант-Україна".

У випадку підтвердження цієї інформації міністерство може позбавити компанію ліцензії на здійснення лотерейной діяльності.

Тим часом генеральний директор УНЛ Михайло Победимський стверджує, що зазначені 10 млн. грн. нікому не перераховувалися.

У публікації видання "Дело" повідомлялося, що джекпот лотереї, який виріс до 26,6 млн. грн., повинен був дістатися гравцю, який вгадав 6 з 52 номерів.

Посилаючись на неназваного оператора інформаційної лінії УНЛ, видання стверджувало, що 10 млн. грн. із суми джекпота були поділені між гравцями, які вгадали 5 виграшних номерів, 5 млн. грн. склали новий джекпот, який розігрується зараз, а 10 млн. грн. УНЛ перерахувала невідомій страховій компанії.

При цьому в статті не вказано, як було розподілено ті кошти, що залишилися - 1,6 млн грн.

За даними Мінфіну, за станом на 12 грудня інформація про використання джекпота на виплату страхових платежів в міністерство не надходила. Це й стало приводом для позачергової перевірки діяльності УНЛ.

"У випадку підтвердження даних про нецільове використання коштів лотереї "Суперлото" буде розглянуте питання про позбавлення УНЛ ліцензії (на здійснення лотерейной діяльності)", - йдеться в повідомленні прес-служби мінфіну.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error