"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ збирається розширити кредитну підтримку ПІБа

Вівторок, 16 грудня 2008, 13:37
 

Національний банк України вирішив надати "Промінвестбанку" черговий кредит на 1 млрд. грн., збільшивши загальний обсяг рефінансування кредитно-фінансовоъ установи до 7 млрд. грн.

Про це повідомив голова тимчасової адміністрації банку Володимир Кротюк на прес-конференції у вівторок.

"Уряд отримає пропозицію по капіталізації ПІБа до Нового року", - заявив Кротюк.  

За його словами, у банку завершується діагностика, на підставі якої буде розроблено оновлений план його фінансового оздоровлення за участю державних коштів, а також коштів Європейського банку реконструкції та розвитку і Міжнародної фінансової корпорації.

Голова тимчасової адміністрації також повідомив, що Національний банк України відмовився від реалізації попереднього плану оздоровлення зазначеної кредитно-фінансової установи, оскільки відповідні зобов'язання потенційними інвесторами не були виконані у встановлені терміни.

За словами Кротюка, НБУ може повернутися до розгляду плану з відновлення оздоровлення ПІБа за рахунок коштів приватних інвесторів за умови перерахування ними до банку значних коштів для підтримання його ліквідності, повідомляє агентство "Інтерфакс-"Україна".

Необхідно зарезервувати 900 млн. грн. на збільшення статутного капіталу ПІБа, а також розмістити в ньому кошти розміром понад 4,4 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: