У Тимошенко збираються прив'язати гривню до євро

Вівторок, 16 грудня 2008, 12:59
 

Віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря вважає, що Україна невдовзі має вжити заходів для прив'язки гривні не до долара, а до євро.

Як передає агентство "УНІАН", про це він сказав у вівторок на прес-конференції в Києві.

"Я не маю сумніву, що Україна має робити кроки в найближчому майбутньому, тому що її стратегічне майбутнє - це ЄС і це євро як єдина валюта в Європейському Союзі", - сказав він.

За словами віце-прем'єра, нині, під час кризи країни-члени ЄС, які ще не перейшли на євро, зокрема Польща та Угорщина, прискорюють цей процес. А такі країни як Ісландія, що входить до зони вільної торгівлі ЄС, але не є членом Євросоюзу, розглядають питання щодо прискорення вступу до євроспільноти.

Реклама:

"З цієї точки зору час зробити вибір відносно більш значущої ролі євро і для України", - сказав Немиря.

За його словами, на сьогодні можна спостерігати наслідки того, що довгий час Україна фактично залишалась єдиною країною в регіоні, валюта якої була прив'язана до долара.

Віце-прем'єр зазначив, що на це тривалий час звертали увагу і українські, і європейські економічні та міжнародні експерти. "Ми бачимо, що занадто тісна прив'язка України до долара сприяла нестабільності, з наслідками якої ми маємо справу", - додав він.

"Це не означає, що потрібний якийсь інший механізм, але готуватися до цього треба, і тут не має бути імпровізації, тому що лише твердий розрахунок може сприяти довірі учасників ринку до того, що буде відбуватися в майбутньому", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!