Нафта дорожчає в очікуванні допомоги автопрому США

Понеділок, 15 грудня 2008, 09:17
 

Нафта дорожчає в очікуванні допомоги автопрому США та прийняття ОПЕК рішення про подальше зниження рівня видобутку.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Ціна ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI на січень в електронній системі Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) у понеділок зранку підвищилася на 1,36 дол. відносно рівня закриття торгів 12 грудня і становить 47,64 дол. за барель.

Уряд США заявив в п'ятницю, що влада країни розглядає можливість спрямування частини 700-мільярдної програми Troubled Asset Relief Program (TARP) для допомоги автомобільним компаніям General Motors і Chrysler, оскільки сенат не затвердив законопроект про виділення додаткових коштів.

Учасники ринку вважають, що у зв'язку з цими заходами будуть збережені мільйони робочих місць, і стабілізується попит на споживчі товари та бензин.

Крім того, ринок очікує прийняття ОПЕК рішення про "суттєве" скорочення нафтовидобутку на зустрічі картелю Оране (Алжир) 17 грудня.

Між тим січнева ціна контракту на WTI у п'ятницю знизилася на 1,7 дол. - до 46,28 дол. за барель.

Котування січневого ф'ючерса на російську нафту марки Rebco в електронній системі CME Globex (NYMEX) 12 грудня знизилися на 0,33 дол. і досягли 43,94 дол. за барель.

На лондонській біржі ICE Futures вартість ф'ючерсів на січень на нафту Brent знизилася на 0,98 дол. - до 42,4 дол. за барель.

Ціна спотових контрактів на російську нафту Urals (cif порти Середземномор'я в п'ятницю склала 46,97 дол. за барель, що на 0,58 дол. нижче ціни spot попереднього дня.

Експортна нафта з Росії з постачанням до портів Західної Європи (Urals cif С.-З. Європа) коштувала 44,8 дол. за барель, Siberian Light (cif С.-З. Європа) - 44,17 дол. за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!