Україна не уклала контракти на ядерне паливо з Росії

Субота, 13 грудня 2008, 17:07
 

Міністерство палива та енергетики України очікує підписання контракту про постачання російського ядерного палива для українських атомних електростанцій в лютому 2009 року.

"Ми очікуємо підписання (контракту) у лютому", - повідомило виданню "Зеркало недели" джерело в Мінпаливенерго, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Таким чином, не буде виконано доручення українсько-російського міжурядового комітету з економічного співробітництва про підписання до кінця грудня 2008 року контрактів з Російською Федерацією на закупівлю ядерного палива для українських АЕС в 2009 році і після 2010 року.

Нагадаємо, Україна в березні 2008 року уклала контракт на постачання в 2011-2015 роках ядерного палива з американською компанією Westinghouse.

При цьому випробування палива компанії Westinghouse ще не завершені. Як заявила голова Державного комітету ядерного регулювання України Олена Миколайчук, комітет так і не зміг побачити документи для ліцензування цих збірок.

Більшість експертів упевнені, що підписання контракту на поставки російського ядерного палива на період до 2025 року важливо для України - як гарантія забезпечення безпечним і економічно ефективним паливом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: